Mietteitä harjoitusleirin jälkeen

Ensimmäisen treenijakson loppu alkaa olla käsillä. Jakson viimeistely tapahtui treenileirin muodossa Mallorcalla Next level campin tarjoamissa mahtavissa puitteissa. Leirillä oli itselleni lähtökohtaisesti kaksi tarkoitusta. Saada pyöräilykausi käyntiin suurella määrällä tunteja ja oman kunnon sekä kuorman keston testaaminen. Hyvin meni. Sain viikon aikana tehtyä laadukasta harjoittelua 31 tuntia ilman kropan vastalauseita ja käynnistettyä pyöräilykauden mukavalla 500 kilometrin viikkoannoksella.

Mitä muuta kun suuren määrän treenitunteja leiri voi tarjota amatööriurheilijalle? Itselleni tämän vuoden leiri oli paljon enemmän kuin vain aikainen pyöräilykauden avaus tai kiva piikki stravan kilometreihin. Suurin anti oli päästä kokemaan ja osallistumaan ammattiurheilijoiden ja kivenkovien ikäsarjalaisten harjoituksiin ja näkemään miten töitä tehdään maailman kärjen tuntumassa molemmissa kategorioissa. Teknisessä mielessä treenisessiot kovien kisaajien ja huippuvalmentajien kanssa toivat paljon uutta ajateltavaa jokaiseen lajiin, joita täytyy käydä läpi omien valmentajien kanssa kotiradalla, mutta suurimman vaikutuksen minuun tekivät asenne, ilmapiiri ja kokonaisvaltainen sitoutuminen harjoituksissa ja niiden ulkopuolella. Koko viikko tihkui latautumista harjoittelu- ja kilpailukauteen tekemisestä nauttien ja rennolla otteella. Lisäksi valmentajien Kaisan ja Frankin tietotaito ja kokemus triathlonin parissa näkyi ja välittyi hyvin kaikille harjoitteluun osallistuville mielenkiintoisten luentojen ja treenien sisällön muodossa.

Nyt istun lentokentällä odottamassa myöhästynyttä lentoa ja päässä pyörii vain edessä oleva harjoittelukausi ja sen mahdollisuudet. Jos leiri aiheutti mukavan kohotuksen kunnon osalta, teki se vielä suuremman vaikutuksen harjoitusmotivaatioon ja haluun parantaa entisestään tekemisen laatua. Lisäksi leirillä tehdyt harjoitteet ja harjoittelun rakenne antoivat uusia työkaluja oman treenaamisen kehittämiseen.

Omat harjoitukset leirillä sujuivat mainiosti. Alkukauden treenaaminen on ollut kaikesta päätellen onnistunutta ja lisäksi ehjää. Tämä mitattiin leirin aikana. Aineenvaihdunta ja hapenotto eivät olleet lainkaan ihmeissään pitkistä energiaa vaativista treenipäivistä ja kovista tehoja vaativista nousuista pyörän selässä. Uinnissa talven aikana altaassa saavutetut tekniset parannukset löytyivät ongelmitta myös avovedessä. Leiristä jäi vahva tunne, ja nälkä jatkaa ja koventaa treenejä kohti alkavaa kesäkautta on kova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *